menu toggle icon
Teste
banner
test Testul 1
Testează-ți cunoștințele despre materiale reciclate:
PET vs. HDPE

Este posibil să utilizezi zilnic produse ambalate atât în plastic de tip PET, cât și HDPE. Dar știi diferența? Testează-ți cunoștințele făcând acest test!

banner
test Testul 2
Testază-ți cunoștinețele despre economia circulară:
Cât de multe știi despre acest proces?

Cât de multe știi despre economia circulară a ambalajelor? Testează-ți cunoștințele cu acest test rapid!

banner
test Testul 3
Testează-ți cunoștințele despre reciclare:
Ce produse trebuie să ajungă în containerul destinat reciclării?

Este important ca fiecare dintre noi să știe articolele ce ar trebui plasate în containerul de reciclare, astfel încât să poată fi utilizate pentru producerea de noi produse. De asemenea, este important să știi ce articole nu trebuie să ajungă acolo pentru a evita contaminarea mediului înconjurător și pentru siguranță celorlalte produse. Testează-ți cunoștințele completând acest test și învăță lucruri noi, astfel încât să poți fi un reciclator mai responsabil și mai eficient!

banner
test Testul 4
Testează-ți cunoștințele despre reciclare:
Cât de bine cunoști regulile reciclării plasticului?

Avem puterea de a reduce deșeurile pe care le producem prin reciclare, iar reciclarea eficientă începe cu a ști cum să reciclezi corect. Cât de bine cunoști regulile reciclării plasticului? Află prin efectuarea acestui test!

banner
test Testul 5
Testează-ți cunoștințele despre schimbările climatice:
Cât de multe știi despre acest fenomen?

Observăm deja efectele schimbărilor climatice, dar, din fericire, planeta este echipată cu un instrument puternic pentru stabilizarea climei: natura însăși. Protejarea naturii înseamnă o planetă mai bună pentru generațiile viitoare. Tu cât de multe știi despre schimbările climatice? Află din acest test și împărtășește-l cu prietenii tăi pentru a contribui împreună la o schimbare benefică pentru mediu.

banner
test Testul 6
Testează-ți cunoștințele despre schimbările climatice:
Cât de multe știi despre defrișare?

Pe măsură ce lumea încearcă să încetinească ritmul schimbărilor climatice, să păstreze fauna sălbatică și să sprijine miliarde de oameni, copacii dețin inevitabil o parte majoră a răspunsului. Cu toate acestea, distrugerea în masă a copacilor – defrișarea – continuă, sacrificând beneficiile pe care ni le oferă arborii pe termen lung pentru un câștig pe termen scurt.

banner
test Testul 7
Testează-ți cunoștințele despre poluare:
Cât de multe știi despre poluarea aerului?

Poluarea aerului este considerată ca fiind una dintre cele mai mari amenințări atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru sănătatea populației. Află cât de multe lucruri cunoști despre acest tip de poluare, prin efectuarea testului! Cu cât ai mai multe cunoștințe, cu atât mai mult poți contribui la protejarea naturii, a sănătății tale și a celor din jur.

banner
test Testul 8
Testează-ți cunoștințele despre reciclare:
Ce produse trebuie să ajungă în containerul destinat reciclării hârtiei?

Produsele ambalate în hârtie reciclată sunt cea mai bună opțiune și cea mai sustenabilă pentru că se economisește consum de energie în producerea lor, apă și produce mai puține emisii de CO2 decât fabricarea hârtiei nereciclate. Dar știi care sunt produsele din hârtie pe care trebuie să le depozitezi în containerul dedicat colectării selective pentru ca apoi să fie reciclate? Testează-ți cunoștințele prin efectuarea acestui test simplu.

banner
test Testul 9
Testează-ți cunoștințele despre poluare:
Cât de multe știi despre poluarea apei?

Planeta noastră este alcătuită în principal din apă. Ecosistemele acvatice acoperă mai mult de două treimi din suprafața Pământului și toată viața, așa cum o știm, se bazează pe apă pentru a supraviețui, însă multe activități umane pot degrada calitatea apei din râuri, lacuri, mări și apelor subterane. Află cât de multe știi despre poluarea apei, testându-ți cunoștințele prin acest test!

banner
test Testul 10
Testează-ți cunoștințele despre poluare:
Cât de multe știi despre poluarea fonică?

Zgomotul este unul dintre cei mai mari poluanți din orașele moderne, dar riscul este adesea trecut cu vederea, în ciuda faptului că amenință atât sănătatea oamenilor, cât și a animalelor. Află cât de multe știi despre poluarea fonică, testându-ți cunoștințele prin acest test!

banner
test Testul 11
Testează-ți cunoștințele despre reciclare:
Cât de multe știi despre reciclarea sticlei?

Reciclarea sticlei are multe beneficii pentru mediul înconjurător – reduce emisiile de CO2, economisește energie și reduce consumul de materii prime. Prin intermediul reciclării sticlei putem contribui la reducerea poluării și deșeurilor, însă este important să cunoaștem ce produse din sticlă depozităm în containerul destinat reciclării selective și care nu ar trebui să ajungă niciodată acolo. Tu știi? Testează-ți cunoștințele efectuând acest test!

banner
test Testul 12
Testează-ți cunoștințele despre faună:
Care sunt animalele pe cale de dispariție din România?

Vânatul ilegal și defrișările au consecințe grave asupra faunei țării noastre. Tu știi care sunt speciile pe cale de dispariție din România? Află cât de multe știi prin efectuarea acestui test!

banner
test Testul 13
Testează-ți cunoștințele despre reciclare:
Cât de multe știi despre reciclarea metalului?

Metalul este un material pe care îl găsim în aproape toate obiectele pe care le utilizăm zi de zi, fără să ne dăm seama. Cel mai consumat metal la nivel mondial este aluminiul, urmat de cupru, zinc, plumb și nichel. Află cât de multe știi despre reciclarea acestui tip de material atât de folosit de noi toți!

banner
test Testul 14
Testează-ți cunoștințele despre poluare:
Cât de multe știi despre poluarea solului?

Solul de sub picioarele noastre înseamnă mult mai mult decât roci, pământ și nămol. Fiecare metru pătrat poate fi unic în ceea ce privește compoziția sa, structura și viața pe care o conține și o susține. Află cât de mult cunoști despre poluarea solului prin efectuarea acestui test!

banner
test Testul 15
Testează-ți cunoștințele despre floră:
Care sunt plantele pe care de dispariție din România?

Oamenii sunt responsabili pentru producerea schimbărilor de mediu, care afectează viața sălbatică – animale și plante. În România, există specii de plante rare, vulnerabile, periclitate, aflate pe cale de dispariție. Știi care sunt? Află cât de multe știi, prin efectuarea acestui test!

banner
test Testul 16
Testează-ți cunoștințele despre natură:
Cât de multe știi despre păduri, oceane, speciile de animale și mediu?

Natura reprezintă tot ce ne înconjoară, ceva ce știm dintotdeauna, dar cât de multe lucruri cunoști cu adevărat despre ea? Testează-ți cunoștințele prin intermediul acestui test scurt și află cât de multe știi despre păduri, oceane, speciile de animale și mediul înconjurător!

banner
test Testul 17
Testează-ți cunoștințele despre energia regenerabilă:
Cât de multe știi despre energia verde?

Energia se regăsește în spatele confortului nostru de zi cu zi, fie la birou, acasă, fie în călătorii – o temperatură optimă în cameră, lumină la orice oră, dar cât de multe știi despre acest element atât de indispensabil vieții moderne? Dar despre energia regenerabilă? Află prin efectuarea acestui test!

banner
test Testul 18
Testează-ți cunoștințele despre sustenabilitatea în industria modei:
Cât de multe știi despre obiectele vestimentare sustenabile?

Industria modei este unul dintre cei mai mari poluatori din lume. Luarea unei decizii conștiente de a face cumpărături sustenabile contribuie la bine planetei și la un viitor mai curat. Află cât de multe știi despre sustenabilitatea în industria modei prin efectuarea acestui test!

banner
test Testul 19
Testează-ți cunoștințele despre deșeuri:
Cât de multe știi despre deșeurile electronice?

Deșeurile electronice sunt deșeurile cu cea mai mare și rapidă creștere. Din păcate, o mare parte dintre acestea sunt gestionate necorespunzător, cauzând poluare, pericole pentru sănătatea umană și pierderea de resurse valoroase. Află cât de multe știi tu despre acest tip de deșeuri prin efectuarea acestui test scurt.

banner
test Testul 20
Testează-ți cunoștințele despre risipă:
Cât de multe cunoști despre risipa alimentară?

Pierderile și risipa de alimente au loc în întregul sistem alimentar și au efecte cuprinzătoare, care se extind asupra economiei și epuizării resurselor limitate. Prin urmare, risipa de alimente ar trebui prevenită pentru a ne proteja atât mediul, cât și nevoile sociale. Testează-ți cunoștințele despre risipa alimentară prin efectuarea acestui test!

banner
test Testul 21
Testează-ți cunoștințele despre depozitarea selectivă a deșeurilor:
Cât de multe știi despre depozitarea selectivă a deșeurilor în containerele dedicate reciclării?

În contextul actual al schimbărilor climatice, acțiunile de combatere a acestora devin din ce în ce mai necesare, iar depozitarea corectă a deșeurilor în containerele dedicate reciclării selective este unul dintre lucrurile pe care le putem face pentru a contribui la protejarea mediului. Tu cât de multe știi despre depozitarea selectivă a deșeurilor? Află prin efectuarea acestui test simplu!

banner
test Testul 22
Testează-ți cunoștințele despre sustenabilitate:
Cât de multe cunoști despre plastic?

Pentru ca un produs sau material să fie cu adevărat descris ca fiind sustenabil, trebuie să fie durabil din punct de vedere ecologic, economic și social, iar plasticul le cuprinde pe toate. Află cât de multe știi despre plastic prin efectuarea acestui test simplu!

banner
test Testul 23
Testează-ți cunoștințele despre reciclare:
Ce produse trebuie să ajungă în containerul destinat reciclării plasticului?

Cu cât ne implicăm mai mult în procesul de reciclare, cu atât contribuim mai mult la protejarea mediului înconjurător. Implicarea ta trebuie să fie bine informată și responsabilă, de aceea, este important să știi ce recipiente pot fi reciclate, astfel încât să le depozitezi corect în containerele dedicate fiecărui tip de material. Testează-ți cunoștințele despre recipientele din plastic și află dacă știi pe care trebuie să le depozitezi în containerele dedicate.

banner
test Testul 24
Testează-ți cunoștințele despre plasticul de tip PET:
Cât de multe cunoști despre beneficiile acestui tip de plastic?

Plasticul de tip PET este cel mai comun tip de plastic utilizat în fabricarea recipientelor pentru băuturi răcoritoare. Află cât de multe cunoști despre acest tip de plastic prin efectuarea acestul test simplu!

banner
test Testul 25
Testează-ți cunoștințele despre recipientele din plastic:
Cât de multe cunoști despre simbolurile ce se regăsesc pe produsele din plastic?

Aproape toate recipientele din plastic poartă simbolul general de reciclare: un triunghi format din trei săgeți circulare. Numărul din triunghi indică tipul de plastic. Tu știi care sunt acestea și simbolul pentru fiecare în parte? Testează-ți cunoștințele.

banner
test Testul 26
Testează-ți cunoștințele despre HDPE:
Cât de multe știi despre plasticul de tip HDPE?

Știai că plasticul de tip HDPE este unul dintre cele mai sigure tipuri de plastic? Ce altceva mai știi despre HDPE? Află prin efectuarea acestui test simplu!

banner
test Testul 27
Testează-ți cunoștințele despre cele trei principii ale economiei circulare:
Cât de multe știi despre reducere, reutilizare și reciclare în ceea ce privește materialele plastice?

Este momentul să regândim utilizarea materialelor plastice și să integram economia circulară și cele trei principii ale acesteia în acțiunile pe care le desfășurăm zi de zi. Efectuează acest test și află cât de multe cunoști despre acest proces.

banner
test Testul 28
Testează-ți cunoștințele despre ambalajele din plastic:
Știi ce este mit și ce este realitate?

Plasticul este unul dintre cele mai discutate materiale, iar de-a lungul timpului s-au format percepții greșite asupra acestuia. Tu știi ce este adevărat și ce nu? Află prin efectuarea acestui test rapid care sunt mituri și care este realitatea!

banner
test Testul 29
Testează-ți cunoștințele despre reutilizarea plasticului:
Cât de multe știi despre sticlele din plastic de tip PET reutilizabile?

Pentru a îndeplini reglementările de mediu din ce în ce mai exigente, reproiectarea produselor fabricate în masă pentru a fi reutilizate a devenit un interes pentru toți cei implicați: atât producătorii, cât și consumatorii. Tu cât de multe știi despre sticlele reutilizabile din plastic de tip PET? Află prin efectuarea acestui test rapid.

banner
test Testul 30
Testează-ți cunoștințele despre plastic:
Cât de multe știi despre beneficiile ambalajelor din plastic?

Ambalajele din plastic ne permit să protejăm, să păstrăm, să depozităm și să transportăm produsele într-o varietate de moduri. Află cât de multe cunoști tu despre ambalajele din plastic prin efectuarea acestui test simplu!

banner
test Testul 31
Testează-ți cunoștințele despre agricultură:
Cât de multe știi despre materialele din plastic utilizate în agricultură?

De ani de zile, utilizarea în creștere a materialelor plastice în agricultură a ajutat fermierii să crească producția de culturi, să îmbunătățească calitatea alimentelor și să reducă amprenta de carbon a activității lor. Nu numai că plasticul permite cultivarea legumelor și fructelor indiferent de sezon, dar aceste produse sunt de obicei de o calitate mai bună decât cele cultivate în câmp deschis. Află cât de multe cunoști despre acest subiect prin efectuarea acestui test rapid.

banner
test Testul 32
Testează-ți cunoștințele despre industria alimentară:
Cât de mult știi despre materialele din plastic utilizate în industria alimentară?

Industria alimentară folosește materialele plastic atât sub formă de ambalaje, cât și recipiente pentru că plasticul este sigur, rezistent și rentabil. Află cât de multe știi tu despre beneficiile ambalajelor din plastic în industria alimentară prin efectuarea acestui test simplu.

banner
test Testul 33
Testează-ți cunoștințele despre industria auto:
Cât de multe știi despre plasticul utilizat în industria auto?

Materialele plastice sunt utilizate frecvent în fabricarea autovehiculelor, plasticul fiind al doilea cel mai des întâlnit în componența mașinilor. Tu cât de multe știi despre utilizarea plasticului în industria auto și beneficiile acestuia? Află prin efectuarea acestui test.

banner
test Testul 34
Testează-ți cunoștințele despre materialele plastice folosite în construcții:
Cât de multe știi despre materialele din plastic utilizate în construcții?

Sectorul construcțiilor este unul dintre cele mai importante din întreaga lume, deoarece este implicat direct la construirea locuințelor, fabricilor, dar și clădirilor publice. Industria construcțiilor folosește de mult timp metalul și lemnul, dar, recent, s-a înregistrat o creștere a utilizării plasticului în construcții. Află cât de multe cunoști despre acest subiect prin efectuarea acestui test rapid.

banner
test Testul 35
Testează-ți cunoștințele despre plastic și beneficiile lui în industria medicală:
Cât de multe știi despre materialele din plastic utilizate în industria medicală?

Progresele din industria medicală au transformat plasticul într-un material versatil, unul dintre puținele care s-a adaptat la natura dinamică a industriei. Pe lângă faptul că sunt flexibile, materialele plastice sunt durabile și rezistente, motiv pentru care acestea au un rol central în ceea ce privește inovația în domeniul medical. Află cât de multe cunoști despre acest subiect prin efectuarea acestui test rapid.

banner
test Testul 36
Testează-ți cunoștințele despre beneficiile materialelor plastice pentru reducerea energiei electrice din locuință:
Cât de multe știi despre plasticul utilizat în domeniul energiei electrice?

Electricitatea este esențială pentru standardul nostru de viață, un instrument valoros și multifuncțional. Materialele plastice nu conduc electricitatea și, prin urmare, sunt utilizate într-o varietate de aplicații în care sunt necesare proprietățile lor izolatoare. Află cât de multe cunoști despre acest subiect prin efectuarea acestui test rapid.

banner
test Testul 37
Testează-ți cunoștințele despre brazii din plastic pentru Crăciun:
Cât de multe știi despre bradul artificial pentru sărbătorile de iarnă?

Brad natural sau artificial? Oricare ar fi alegerea ta de anul acesta, asigură-te că este o opțiune sigură pentru mediul înconjurător. Testează-ți cunoștințele despre brazii artificiali prin efectuarea acestui test rapid!